EHealth

E-health & Communicatie

E-HEALTH & COMMUNICATIE

CVMP maakt gebruik van twee informatie- en communicatietechnologieën (ICT) ter ondersteuning van de behandeling, te weten:

  • digitale vragenlijsten: questmanager: ROM
  • het digitale cliënten portaal: Clientenlogin

Wat is E-health?

E-health is Internettherapie, ofwel zorg via internet. Het is een moderne manier van behandelen. Uit onderzoek blijkt dat E-health goed werkt en voor veel mensen veel te bieden heeft. Het CVMP biedt dan ook een aanbod online behandel programma’s.

 

Doel
Het doel van E-health is het bieden van online therapie, die u thuis achter de computer kunt volgen. Dit kan zijn als onderdeel van of ondersteuning bij de therapie. De programma’s bevatten verschillende oefeningen en schrijfopdrachten die helpen bij het ordenen van gedachten en het veranderen van gedrag. Daarbij wordt gebruik gemaakt van methoden uit de cognitieve gedragstherapie. Voor cliënten in het centrum wordt – in overleg met de behandelaar- bepaalt aan welke aspecten u  gaat werken (blended behandeling). Niet alleen de diagnose, maar de behoefte staan centraal. Via het op maat gemaakte online behandelprogramma kunt u thuis zelfstandig uw huiswerkopdrachten en oefeningen uitvoeren. Deze worden vervolgens met de therapeut nabesproken.

Een mooi voorbeeld van shared decision making!